Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se aşază pe un platou.
Făina se dizolvă în apa rece, se presară sare şi piper după gust şi se pune la fiert într-o oală.
Se adaugă uleiul de floarea soarelui, se fierbe la foc mic şi se amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.
Când s-a îngroşat, se ia de pe foc, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, mărarul tocat, sucul de lămâie şi se condimentează dacă mai este nevoie.
Se toarnă peste fasolea verde şi se serveşte imediat, presărată cu mărar tocat.
Salata de fasole verde cu tofu si lamaie din: fasole verde, tofu, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Fasolea verde adaugă textură și prospețime, tofu-ul oferă o sursă de proteine, iar aroma de lămâie și usturoi adaugă un gust revigorant. Poți savura această salată ca atare sau […]
Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon din: piept de curcan, fasole verde, ceapa, ardei, usturoi, ulei, morcovi, cartofi, boia, sare, piper, faina, smantana, tarhon. Ingrediente: 400 g piept de curcan 250 g fasole verde 1 ceapă 1 ardei 1 cățel de usturoi 40 ml ulei 2 morcovi 2 cartofi boia sare […]
Fasole verde conservata pentru iarna din: fasole verde, ulei, ceapa alba, rosii, sare. Ingrediente: 5 kg fasole verde 7 l ulei 9 cepe albe 3 kg rosii sare Mod de preparare: Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita […]
Nu-mi place si e prea simpla, nu e buna nici macar de garnitura
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Nu-mi place si e prea simpla, nu e buna nici macar de garnitura