Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza
PrinteazaCaserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa, cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup, nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval.
Ingrediente:
- 6 linguri ulei de masline
- 2 cepe mari, tocate
- 1 cartof mare, taiat cuburi de 2,5 cm
- 900 g ciuperci asortate
- 2 linguri cimbru tocat
- 2 foi de dafin
- 1/2 sticla vin rosu sec
- 175 ml supa de legume fierbinte
- 3 linguri ketchup cu ciuperci
- un praf de nucsoara
- 200 g castane
- 50 g unt, topit
- 2 mere
pentru crusta:
- 4 cartofi, intepati
- un cub de unt
- 500 g pastarnac, curatat si razuit
- 125 g cascaval, razuit
Mod de preparare:
Intr-un vas incinge 2 linguri ulei si prajeste ceapa si cartoful 5 minute, pana cand se rumenesc. Transfera intr-un bol.
Adauga in vas un strop de ulei si prajeste ciupercile, pe rand, pana cand se rumenesc si apoi transfera-le in bol.
Pune cimbrul, dafinul, vinul, supa si ketchupul. Adauga sare, piper si nucsoara si fierbe 5 minute.
Adauga in vas legumele, castanele si ciupercile si fierbe inabusit 20 de minute, pana cand lichidul se absoarbe.
Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas separat topeste untul si prajeste merele cateva minute.
Adauga-le peste ciuperci si transfera totul intr-un vas rezistent la cuptor.
Intre timp, da cartofii la microunde 5-6 minute. intr-un vas topeste untul si adauga pastarnacul, amesteca si tine pe foc pana cand se inmoaie.
Curata de coaja cartofii reci si razuieste-i. Combina cu pastarnacul si cascavalul si potriveste gustul de sare si piper.
Toarna deasupra caserolei si da la cuptor 20-25 de minute pana cand se rumeneste si devine crocanta.
Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza
Pofta buna!
Reteta asta mi se pare buna rau