Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui
PrinteazaCoroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui
- 1 cană de orez
- 1 l lapte
- 1 gogoşar
- 1 ardei verde
- sare
- 2 cepe
- ulei
- 2-3 linguri bulion
- 100 g şvaiţer
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 50 unt
- 2-3 roşii
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Fierbi mai întâi laptele şi-l laşi deoparte. Speli apoi bine orezul şi-l pui la fiert în lapte cu puţină sare, dar amesteci mereu ca să nu se lipească. în acest timp cureţi gogoşarul, ceapa şi ardeiul, le speli, j le tai cubuleţe şi le pui să se călească în ulei încins.
Desfaci bulionul cu puţină apă şi-l tomi apoi peste legume, după ce s-au înmuiat. Mai laşi puţin pe foc, potriveşti gustul de sare şi dai sosul deoparte. După ce a fiert orezul, îl amesteci cu sosul de ardei.
Pregăteşti apoi umplutura: cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească în unt topit şi puţin ulei. Speli pieptul de pui, îl dezosezi, îl tai cubuleţe şi-l adaugi peste ceapă. Speli roşiile, le dai le dai pe razatoare si le pui peste pieptul de pui, dupa 5-6 minute.
Fierbi sosul inca 10-15 minute, amestecand mereu, apoi il dai deoparte. Ungi o cratita cu diametru de 25 cm cu unt si pui in mijloc un borcan de 800 g umplut 3/4 cu apa. Asezi apoi o parte din orez, apoi svaiterul taiat felii, apoi orezul ramas.
Dai mancare la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cand e gata, lasi orezeul sa se raceasca, apoi scoti cu grija borcanul, rastorni coroana pe un platou si pui in mijloc sosul cu pipetul de pui si o aduci la masa.
Soroana de orez cu sos de roşii şi piept de pui
Poftă bună!