Şorici la grătar

Printeaza

Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia.

Poate te intereseaza si:

Şorici la grătar

Ingrediente:

  • 500 g sorici proaspat de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-l apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare grunjoasă.

Rulaţi fâşiile şi prindeţi rulourile cu scobitori pentru a nu se desface.

Puneţi rulourile astfel pregătite pe un grătar încins, având grijă să se prăjească uniform pe toate părţile.

Intre timp, pisaţi usturoiul, adăugaţi sare şi frecaţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine o pastă omogenă.

Adăugaţi ulei în fir subţire, ca la maioneză, amestecând mereu.

Când pasta este fină, adăugaţi boia, piper şi smântână.

Dacă aţi obţinut un sos prea gros, puteţi să-l subţiaţi cu puţină apă.

Luaţi rulourile de şorici de pe grătar şi scufundaţi-le aşa fierbinţi în so­sul picant.

Sunt bune cu cartofi copţi ia cuptor sau pe grătar.

Şorici la grătar

sorici_la_gratar

Pofta buna!

 

 


Poate iti place si:

 

Rulada cu sorici si carne de porc

Rulada cu sorici si carne de porc

Rulada cu sorici si carne de porc  din: sorici, carne de porc, ciuperci, ceapa, cimbru, concentrat de legume, vin, piper, foi de dafin, usturoi, oua. Ingrediente: 1 bucată de şorici potrivită câteva feliuţe de pulpă de porc cât să acopere şoriciul 200 g carne tocată 1 cutie ciuperci tăiate 1 ceapă mică cimbru 2 linguriţe […]

Rulouri de pui surpriza

Rulouri de sorici si carne tocata

Rulouri de sorici si carne tocata din: picioare de porc, carne tocata, sunca, patrunjel, ceapa, nucsoara, ciuperci, unt, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de roşii sare piper […]

Toba de porc cu usturoi

Toba de porc cu usturoi

Toba de porc cu usturoi din: rinichi, carne de porc, sorici, usturoi, sare, piper. Ingrediente: un stomac de porc căpăţână de porc rinichi carne proaspătă bucăţi de şorici usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cu atenţie căpăţâna şi rinichii, în mai multe ape. Fierbem în apă cu sare căpăţâna, […]

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. bun, bun, dar e ft scump soriciul 🙂

  2. sorici la gratar? parca e mai bun in piftie

  3. Nu am facut niciodata, dar o sa incerc sa vad cum iese

  4. A iesit bun soriciul la gratar? Anul asta fac si eu sa vad ce-mi iese :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.