Ciorba de ciuperci (Bors de ciuperci) din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, bors, ou, ulei, sare, leustean, patrunjel, marar, ardei, rosii, cartofi, smantana. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 I borş 1 ou 2 linguri ulei sare leuştean verde sau uscat optional (în functie de sezon): pătrunjel verde mărar […]
Bors cu ciuperci uscate
PrinteazaBors cu ciuperci uscate din: piept de vitel, ciuperci uscate, ceapa, morcovi, ulei, bors, marar, sare si piper.
- 800 g piept de vitel
- 300 g ciuperci uscate
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 100 ml ulei
- 1 litru bors
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi şi puneţi-l la fiert în 3 l apă cu 1 linguriţă sare şi cu puţin piper.
Puneţi ciupercile la rehidratat, apoi tăiaţi-le în fâşii şi puneţi-le în oală.
Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei şi după 4 minute adăugaţi morcovii, daţi pe răzătoarea mare.
Acoperiţi vasul cu capac şi lăsaţi-l 10 minute, la foc potrivit.
Puneţi legumele călite în oala cu carnea şi lăsaţi să fiarbă încă 40 de minute cel puţin, sau până când carnea este fragedă.
La final, puneţi borşul fiert separat şi mărarul tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de ciuperci (Bors de ciuperci)
Bors aromat de ciuperci
Bors aromat de ciuperci din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez, plante aromatice, bors, leustean, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 ceapă 2 linguri orez 1 linguriţă amestec de plante aromatice 600 ml borş leuştean verde sare piper smântână […]
Pofta buna!