Salata de iarna cu varza rosie
PrinteazaSalata de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii, sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si ulei de masline.
- 1 varza rosie (650 g)
- 2 cepe rosii mici, toacte
- 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi
- 250 g de sfecla fiarta, taiata cuburi
- 50 g nuci, tocate grosier
- 2 portocale mari
- 5 linguri otet de vin rosu
- 3 linguri gem sau jeleu de coacaze
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Taie varza în sferturi, apoi scoate cotorul alb. Toac-o fin şi pune-o într-un bol mare, împreună cu ceapa, merele, sfecla şi nucile.
Rade fin deasupra coaja de portocală. Taie puţin din capetele portocalelor, astfel încât să stea pe suprafaţa de lucru.
Cu ajutorul unui cuţit mic şi zimţat, îndepărtează pieliţa albă. Deasupra unui bol, desfă fiecare portocală în segmente.
Toacă-le grosier şi adaugă-le în bolul cu varza.
Amestecă oţetul cu gemul de coacăze, mierea şi uleiul, sucul lăsat de portocale şi asezonează, apoi amestecă totul cu salata.
Se păstrează 3-4 zile la frigider.
Salata de iarna cu varza rosie
Pofta buna!