Painea Sarbatorilor

Printeaza

Painea Sarbatorilor din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, ulei de masline, otet de mere, unt, sare, galbenus de ou si lapte.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingura zahar sau miere
  • 250 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet de mere sau suc de lamaie
  • 100 g unt, topit si racit
  • 1 lingurita sare

glazura:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte

 

Mod de preparare:


Dizolvaţi drojdia şi zahărul în 100ml lap­te cald, puneţi 1 linguriţă făină, ames­tecaţi şi ţineţi maiaua la cald, până îşi dublează volumul.

In alt castron, cerneţi făina şi sarea îm­preună. Faceţi o adâncitură la mijloc şi adăugaţi ouăle bătute în ea, restul de lapte cald, uleiul, oţetul şi amestecul cu drojdie.

Frământaţi aluatul. Lăsaţi-l aco­perit, să crească, ia cald, aproximativ o oră.

împărtiţi-l apoi în 8 bucăţi egale din care întindeţi câte o foaie dreptunghiulară cu o grosime de 3-5 mm.

Ungeţi fiecare foaie cu unt. Suprapuneţi câte 2 foi unse cu unt şi rulaţi-le. Veţi obţine 4 rulouri.

Tăiaţi câte 1,5cm din marginile fiecărui rulou, iar mijlocul, tăiaţi-l în 4 triunghiuri.

Ungeţi o tavă cu unt, tapetati-o cu făi­nă. Puneţi în mijlocul ei părţile tăiate din marginile rulourilor (cu partea tăiată în jos), pentru a forma un cerc.

Pe margi­nea cercului aranjaţi triunghiurile, ca niş­te petale. Lăsaţi pâinea la cald să creas­că, 30-40 de minute.

Ungeţi pâinea deasupra, cu gălbenuş amestecat cu lapte, Inainte de a o băga la cuptor.

Coaceţi-o la foc potrivit, 20-30 de minute şi lăsati-o la răcit înainte de a o tăia.

 

Painea Sarbatorilor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.