Prăjitură cu caise si migdale
PrinteazaPrăjitură cu caise si migdale
- 200 g făină
- 150 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 500 g caise
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g migdale
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Speli bine caisele, le desfaci în jumătăţi, le scoţi sâmburii şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Intre timp, freci untul spumă cu zahărul pudră, apoi adaugi treptat gălbenuşurile şi coaja de lămâie.
Amesteci făina cu praful de copt şi o pui în ploaie în compoziţia cu gălbenuşuri. Baţi apoi spumă albuşurile, tai migdalele mărunt şi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.
Ungi o tavă (cu dimensiunea de 34/26 cm) cu unt, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi asezi jumatatile de caise, apoi dai prajitura la cuptor pentru 35 de minute, la foc potrivit.
Prăjitură cu caise si migdale
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu caise si migdale