Salată de orez, linte şi conopidă
PrinteazaO reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida, ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb.
- 1 kg de conopidă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de boia
- 300 g amestec de orez sălbatic cu orez basmati
- 300g de linte
- 300g de stafide
- 1 mână de pătrunjel, tocat grosier
pentru dressing:
- 1 mână frunze de mentă, tocate
- coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
- 8 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin alb
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Rupe conopida în bucheţele, presară uleiul şi boiaua. Pune totul într-o tavă şi dă la cuptor 40 de minute, până se înmoaie conopida. Lasă să se răcească puţin.
Intre timp, clăteşte orezul şi lintea, apoi pune-le într-o crăticioară şi acoperă-le cu o carftitate de apă dublă faţă de volumul lor. Acoperă cratiţa cu capac, adu în punctul de fierbere şi lasă 25-30 de minute. Scurge şi clăteşte sub jet de apă rece.
Pentru dressing, amestecă toate ingredientele. Asezonează-le şi toarnă-le peste orezul călduţ, apoi adaugă conopida, stafidele şi pătrunjelul.
Salată de orez, linte şi conopidă
Pofta buna!