Şarlota de piersici
PrinteazaŞarlota de piersici
- 250 g biscuiţi fragezi sau pişcoturi
- 1 kg piersici bine coapte
- 150 g zahăr
- 6 foi gelatină
- 500 g frişcă bătută
- 1 lingură vişinată şi 3 linguri rom (sau 1 linguriţă esenţă de rom)
Mod de preparare:
Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. Pui la fiert zahărul cu un pahar de apă şi gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi laşi pe foc până obţii un sirop. Zdrobeşti piersicile şi le amesteci cu siropul răcit, cu frişca, vişinata şi romul.
Torni compoziţia în forma tapetată cu biscuiţi şi o laşi să se întărească bine, la rece. Apoi o răstorni pe un platou şi o ornezi cu frişcă şi cu felii subţiri de piersici.
Şarlota de piersici
Poftă bună!