Terina de varza acra si cartofi

Printeaza

Terina de varza cra si cartofi din: varza acra, marar, cartofi, lapte, seminte de chimen, ceapa rosie, ceapa alba, ulei, unt, prune uscate, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 varza acra
  • 1 legatura marar verde sau 1 lingura marar uscat
  • 6 cartofi mari mari
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri unt
  • sare
  • piper

ornare:

  • 16 prune uscate rehidratate in 150 ml vin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în sferturi şi puneţi-i la fiert în apă cu puţină sare. Când s-au înmuiat bine, scurgeţi-i de apă şi mărunţiţi-i pentru a face un piure. Adăugaţi untul şi puţin lapte pentru a obţine un piure cât mai fin. Prăjiţi în puţin ulei chimenul, ceapa roşie şi cea albă tăia­te în rondele. Când ceapa s-a înmuiat puneţi-o peste piureul de cartofi şi amestecaţi pentru omogenizare.

Treceţi varza murată prin maşina de tocat. Căliţi-o apoi în ulei, cu mărar tocat, sare şi piper. Când scade toată zeama pe care o lasă varza, opriţi focul şi lăsaţi-o să se răcească puţin. Puneţi într-o tavă de chec o folie alimentară. Puneţi în tavă un strat uniform de piure de cartofi, peste el aşezaţi un strat uniform de varză, cam de aceeaşi grosime ca cel de cartofi.

Repetaţi straturile alternative de varză, cartofi, până când se termină ingredientele. E bine ca deasupra să fie un strat de cartofi. Ornaţi terina cu prune uscate rehidratate în vin.

Terina de varza acra si cartofi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.