Budincă de broccoli şi porumb
PrinteazaBudincă de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei, ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper.
- 750 g broccoli
- 400 g boabe de porumb
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 400 ml lapte
- 3 oua
- 150 g telemea rasa
- 1/2 lingurita enibahar macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi broccoli în bucheţele şi ţineţi-le 5 minute în apă sărată, clocotită. Scurgeţi-le apoi de apă, lăsaţi-le la răcit şi tăiaţi-le în felii. Căliţi ceapa tocată mărunt în puţin ulei. Adăugaţi făina şi lăsaţi-o să se rumenească foarte puţin, apoi turnaţi treptat laptele, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când amestecul se îngroaşă pufin, luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l la răcit 10 minute şi apoi adăugaţi pe rând ouăle şi telemeaua. Puneţi şi broccoli, boabele de porumb, sare, piper proaspăt măcinat şi enibaharul.
Omogenizaţi amestecul şi turnaţi-l într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Forma se pune la bain-marie, la cuptor, pentru cel putin 1 oră. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc.
Budincă de broccoli şi porumb
Pofta buna!