Frigărui de Vită cu Legume la Grătar din: carne de vita, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce. Această rețetă de frigărui de vită cu legume la grătar este perfectă pentru o cină sănătoasă și delicioasă. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi […]
Friptura de curcan cu masline
PrinteazaFriptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline.
- 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg)
- 250 g masline verzi umplute cu gogosari
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura ceapa verde
- 2 oua
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 2 cepe rosii
- 250 g ciuperci mici
- 1 dovlecel
- 4 rosii
- 2 morcovi
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa verde si usturoiul. Se pun intr-un castron, se adauga maslinele feliate, rozmarinul, ouale, sare si piper, dupa gust.
Se omogenizeaza amestecul bine. Pieptul de curcan se spala bine, se usuca cu prosoape absorbante si se cresteaza de 4 ori.
Nu se tare pana jos. Se condimenteaza cu sare.
Se asaza umplutura de masline in crestaturi. Se leaga bine cu sfoara.
Se taie capacele la rosii, se scobesc si se umplut cu amestecul de masline ramas.
Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Ciupercile se pot lasa bucati intregi.
Se asaza pieptul de curcan intr-o tava termorezistenta, se asaza rosiile umplute in colturile tavii, se pun legumele pe langa el.
Se stropeste cu ulei si se coace in cuptorul preincalzit 45-50 de minute.
Friptura de curcan cu masline
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigărui de vită cu legume la grătar
Pofta buna!
o s-o incerc de ziua mea, va arata foarte bine pe masa