Gratin de Dovlecel din: dovlecei, smantana, usturoi, parmezan, mozzarella, unt, sare, piper, nucsoara. Acest fel de mâncare, bogat și cremos, transformă umilul dovlecel într-o vedetă a mesei. Perfect pentru un prânz în familie sau ca fel principal într-o cină cu prietenii, gratinul de dovlecel este o alegere sănătoasă și satisfăcătoare, care îmbină nutrienții esențiali cu […]
Gratin de pâine cu ciuperci
PrinteazaGratin de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua, smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper.
Ingrediente:
- 8 felii mari de paine
- 150-200 g ciuperci champignon
- 3 oua
- 200 g smantana
- 30 g ulei de masline
- patrunjel
- 1 ardei iute uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiem ciuperci in felii subturi. Tocam marunt patrunjelul si il presaram peste ciuperci.
Taiem paine in felii potrivit de groase (circa 2 cm grosime). Amestecam intr-un vas ouale cu smantana.
Daca smantana este foarte groasa, o subtiem cu 2 linguri de lapte. Adaugam in amestec oua, sare si piper dupa gust.
Inmuiem feliile de paine pe ambele parti in amestecul de ou si smantana.
Tapetam o forma cu putin unt, asezam o felie de paine aproape vertical in forma, iar deasupra feliei asezam cateva felii de ciuperci.
Adaugam putin patrunjel tocat. Asezam in tava o lata felie de paine inmiata in amesteculd e ou si smantana, peste care punem felii de ciuperci.
Facem aceste straturi alternative pana terminam painea si ciupercile.
Inainte de-a baga forma la cuptor, ungem cu o pensula feliile de paine si ciupercile cu putin ulei de masline si adaugam un ardei mic iute rosu sfaramat.
Coacem gratinul la 180 grade, cuuptor preincalzit pentru 15-20 de minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasa sa se racoreasca cateva minute si apoi servim.
Gratin de pâine cu ciuperci
Pofta buna!