Cartofi umpluti cu carne tocata de vita din: cartofi, ceapa, carne de vita, ardei, rosii, sos picant, unt, ulei, cascaval, sare. Ingrediente: 8 cartofi o ceapă 300 g carne tocată de vită un ardei gras 2 roşii o linguriţa sos picant 3 linguri unt 3 linguri ulei 50 g caşcaval ras sare Mod de […]
Cartofi umpluti in coaja cu carne de porc
PrinteazaCartofi umpluti in coaja cu carne de porc din: cartofi, unt, oua, sare, piper, boabe de porumb, muschiulet de porc, gogosar, broccoli, ulei.
- 8 cartofi mari
- 50 g unt
- 3 ouă
- sare, piper
- 100 g boabe de porumb fiert
- 100 g muşchiuleţ de porc
- un gogoşar
- broccoli
- ulei pentru maioneză
Mod de preparare:
Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de aluminiu, apoi se bagă în cuptorul bine încins.
Intre timp, se pune un ou la fiert şi, după ce s-a fiert, se curăţă de albuş şi se prepară maioneza după reţeta tradiţională, cu ulei, amestecând-o bine să nu se taie.
Separat, se taie muşchiuleţul cubuleţe, gogoşarul la fel şi se dau puţin la rece.
Se verifică din când în când dacă s-au copt cartofii. După aceea, se scot din cuptor, se desfac puţin din folie şi se crestează.
Când s-au mai răcit, se scoate miezul şi se umplu cu diferite umpluturi amestecate cu maioneză.
Dacă aveţi şi broccoli gustul va fi şi mai special. Aceşti cartofi se servesc la aperitiv, cu vin alb demidulce.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi umpluti cu tofu si ceapa verde
Cartofi umpluti cu tofu si ceapa verde din: cartofi, branza tofu, sare, piper, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 5 cartofi de marime medie 200 g branza tofu sare piper 1 legatura patrunjel 1 legatura ceapa verde Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui ia fiert în coajă. Când sunt gata, îi laşi 5 minute […]