Fursecuri cu cocos si vanilie din: faina, unt, cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt moale 1 1/3 cană de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare […]
Fursecuri de sarbatoare
PrinteazaFursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina.
- 150 g unt
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 1 lingura apa
- faina cat cuprinde
- 1 praf de copt
- coaja rasa de portocala
pentru aluatul cu cacao:
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 2 linguri apa
- 2 linguri pudra de cacao
- 1 praf de copt
- 1 lingura fom
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Framantati separat ingredientele celor doua feluri de aluat, pana se obtin aluaturi omogeni, elastice si usor de modelat.
Le lasi la frigider 30 de minute.
Intinzi cele doua feluri de aluat in foaie. ungi aluatul alb cu albus batut cu o lingura de apa, asezi deasupra cealalta foaie cu cacao, le faci sul si le tai suvite de circa 1,5 cm latime, apoi desfaci suvitele si le asezi una peste alata, ca un sandvici, alternand culorile, ca la tabla de sah.
Lasi sandviciul la frigider circa 30 de minute.
Tai sandviciul de aluat in felii cu grosimea de 0,5 cm, le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala de copt si le coci circa 15 minute, la foc potrivit, avand grija sa nu se usuce prea tare.
Fursecuri de sarbatoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Fursecuri cu cocos si vanilie
Pofta buna!