Gasca crocanta

Printeaza

Gasca crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si amidon.

 

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1/4 bulb de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 gasca mica (circa 4 kg)
  • 1 fir pelin negru
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri amidon

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele si se taie cuburi morcovul, telina si ceapa.

Se spala gasca si se usuca pe un servet de bucatarie. Se culege pelinul.

Se amesteca impreuna cu sare si piperul si se condimenteaza gasca pe interior.

La exterior se condimenteaza doar cu sare si piper.

Se inteapa pielea de jur imprejur cu o scobitoare. Se asaza intr-o tava de friptura cu pieptul in jos si se adauga legumele.

Se toarna putina apa si se da la cuptor circa 1 ora, se intoarce si se lasa alte 2 ore la cuptor.

Din cand in cand se stropeste cu sosul format.

Se scoate gasca din tava si se lasa alte 10 minute pe gratarul cuptorului.

Se ia spuma sosului, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se potriveste foarte bine cu varza rosie.

 

Gasca crocanta

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale

Sarmale cu Carne de Gâscă și Afumătură – Rețetă Festivă

Sarmale cu Carne de Gâscă și Afumătură – Rețetă Festivă din: carne de gasca, afumatura, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, piper, dafin, marar, cimbru, supa de pui. Sarmalele cu carne de gâscă și afumătură reprezintă o variantă deosebit de savuroasă a tradiționalului preparat est-european. Această combinație oferă un gust unic și […]

 

retete

Carnea de Gâscă: Proprietăți Nutriționale, Avantaje, Riscuri și Sfaturi Culinare

Carnea de Gâscă: Proprietăți Nutriționale, Avantaje, Riscuri și Sfaturi Culinare. Carnea de gâscă, adesea privită ca o delicatesă în bucătăria europeană, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său intens. Cu toate acestea, consumul acestei carne nu este atât de răspândit în comparație cu alte tipuri de carne, precum cea de pui sau porc. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.