Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
PrinteazaPrajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic.
- 1 l lapte soia
- sare
- 250 g gris
- 50 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 1 cutie(850 ml) piersici
- 2 linguri margarina
- 2 linguri fistic taiat marunt
Mod de preparare:
Se toarnă laptele de soia într-un vas cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă. Se adaugă grisul şi, amestecând continuu, se lasă cea 5 minute să se umfle la foc mic. între timp se tapetează o tavă cu folie de aluminiu.
Se ia grisul de pe foc. Se amestecă 30 g zahăr cu zahărul vanilinat şi ouăie şi se încorporează în griş. Se întinde totul în tava pregătită şi se lasă să se răcească. Se pun piersicile într-o strecurătoare, se lasă la scurs, apoi se taie felioare. Se colectează sucul piersicilor şi se măsoară 100 ml.
Se caramelizează restul de 20 g zahăr, se toarnă sucul de piersici şi se fierbe. Se adaugă felioarele de piersici şi se lasă cea 5 minute în caramel. Se taie romburi grisul deja închegat. Se încinge margarina într-o tigaie şi se prăjesc rombuleţele de griş pe ambele părţi. Se servesc alături de piersicile caramelizate şi se ornează cu fistic.
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
Pofta buna!