Deliciu cu crema de ciocolata si alune
PrinteazaDeliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom.
aluat:
- 4 oua
- 80 g zahar
- 75 g arahide macinate
- 75 g migdale macinate
- 40 g faina
- 1 varf de cutit scortisoara
crema:
- 200 g ciocolata menaj neagra
- 175 g crema de alune
- 8 foite gelatina
- 500 g frisca
- 2 linguri rom
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 40 g zahăr.
Se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr şi se înglobează albuşurile spumă. Se amestecă arahidele, migdalele, făina şi scorţişoara şi se încorporează în amestecul de mai sus.
Se aşază totul într-o formă rotundă (0 22 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 25-30 de minute.
Se taie ciocolata de menaj pentru glazură, se topeşte la bain-marie, se lasă puţin la răcit, apoi se încorporează crema de alune.
Se înmoaie gelatina. Se bate frişca. Se încălzeşte romul.
Se stoarce gelatina, se dizolvă în rom şi se încorporează în frişca. Apoi se adaugă totul în amestecul cu ciocolată şi se înglobează.
Se închide blatul într-un inel de tort. Se aşază crema. Se lasă cea 3 ore la rece.
Se îndepărtează inelul de tort şi se presară cu fulgi de ciocolată şi zahăr perlat.
Deliciu cu crema de ciocolata si alune
Pofta buna!
Bun rau de tot tortul asta!