Minichecuri cu portocala din: unt, zahar, oua, faina, suc de portocala, lapte, praf de copt, sare, portocala, ghimbir, vanilie. Ingrediente: 150 g unt 120 g zahăr 3 ouă 220 g făină 30 ml suc de portocală 30 ml lapte 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă de sare coajă rasă de portocală 1 linguriţă pudră […]
Minichecuri cu ciocolată
PrinteazaMinichecuri cu ciocolată din: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte, frisca, sos de ciocolata.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 100 g unt
- 160 g ciocolată neagră
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- o linguriţă cu praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 4 pliculeţe ceai de mentă
- o lingură cu mentă tocată
- 100 ml lapte dulce
- frişcă
- sos de ciocolat
Mod de preparare:
Ceaiul de mentă se fierbe în laptele dulce, apoi se lasă să se răcească şi se strecoară.
Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie împreună cu untul. Când s-au topit, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul, se adaugă praful de copt şi se toarnă ciocolata cu unt.
Se pune şi laptele cu mentă răcit, se presară făina cernută, menta şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
In cazul în care compoziţia este prea lichidă se adaugă făină până ajunge să aibă consistenţa unui aluat de chec.
Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute, încercând dacă sunt gata cu o scobitoare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Minichecuri cu portocala
Pofta buna!