Varză Călită cu Ghimbir și Semințe de Muștar – Reteta Sănătoasă și Plină de Gust din: varza, ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de mustar, seminte de chimen, ardei iute, sare, piper, sos de soia, suc de lamaie, coriandru. Această rețetă de varză călită adaugă o notă exotică și delicioasă prin utilizarea ghimbirului proaspăt și […]
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata
PrinteazaTrăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt.
- 8 frunze de varza alba
- sare
- 2 catei de usturoi
- 1 chifla veche de 1 zi
- 750 g amestec de carne tocata
- 1 ou
- piper Cayenne
- 4 linguri unt lichid
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetea-ză cu hârtie de copt 8 forme de brioşe dintr-o tavă specială.
Se spală frunzele de varză, se taie cotoarele şi se opăresc 1-2 minute în apă cu sare. Se toarnă apă rece peste ele şi se lasă la scurs.
Se aşază în formele de brioşe. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt.
Se înmoaie chifla în apă călduţă. Se stoarce şi se frământă într-un castron împreună cu oul, carnea tocată şi usturoiul.
Se condimentează totul cu sare şi piper Cayenne, apoi se formează 8 mingiuţe şi cu ele se umplu foile de varză.
Acestea se strâng peste umplutură, se învârtesc puţin şi se fixează cu scobitori.
Se ung cu untul rămas şi se dau cea 30 de minute la cuptor.
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata
Pofta buna!
poate iti place si:
Varză Călită cu Ghimbir și Semințe de Muștar – Reteta Sănătoasă și Plină de Gust
Pofta buna!
foarte aspectuoase, un fel de sarmale, dar arata mult mai bine, o sa fac si eu ca si asa nu stiu sa invelesc sarmalele 🙂
Asta vroiam sa zic si eu, tot sarmale sunt :))