Retete de sarbatori: Carnati proaspeti
PrinteazaCarnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate.
- 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica)
- 2 capatani de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura cu ienibahar pisat
- 1 lingura cu cimbru pisat
- mate
Mod de preparare:
Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se facă pastă). Pisează usturoiul bine de tot şi amestecă-l cu tocătura, sare şi piper după cum îţi place, cimbru şi ienibahar.
Frământă amestecul cu mâna, ca să se omogenizeze şi umple maţele îndesat. Leagă-le la capete şi lasă-le la aer, să se usuce puţin. Când le va veni vremea, prăjiţi sau pe grătar, cu murături şi un pahar cu vin roşu, vor fi minunaţi.
Carnati proaspeti
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie
Imi place ce ti-a iesit aici