Usturoi copt

Printeaza

Usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt.

Ingrediente:

  • 4 capatani de usturoi
  • 1,5 linguri ulei de masline
  • 1 paine bagheta feliata
  • unt

 

Mod de preparare:

De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie de aluminiu.

Se stropeşte cu ulei partea de sus; se înfăşoară căpăţânile în folie de aluminiu şi se aşază pe o tavă; se coc cea 50 min. în cuptorul încins ta 200 °C.

Se scot pacheţelele din cuptor, se despacheteză căpăţânile, apoi se dau încă o dată la cuptor şi se mai coc 5-10 min.

Se prăjesc într-o tigaie feliile de baghetă şi se freacă cu unt şi căpăţâni de usturoi coapte.

Se servesc tartinele drept garnitură la friptură, de exemplu aripioare de pui la cuptor.

Usturoi copt

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu sa fac usturoi copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.