Budinca de orez negru cu fructe

Printeaza

Budinca de orez negru cu fructe din: orez negru, orez cu bobul rotund, zahar, lapte de cocos, sare, mango, carambol si limeta.

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca de orez negru cleios
  • 1/2 ceasca orez cu bob rotund, alb
  • 1/2 ceasca zahar
  • 300 ml lapte de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 mango
  • 1 carambol
  • 1 limeta

 

Mod de preparare:

Orezul negru se spală sub jet de apă rece şi se aşază intr-un castron; se acopera cu apă şi se lasă să se umfle peste noapte.

Se procedează la fel cu orezul alb, dar se lasă numai 1 oră. Intr-o oală se toarnă 5 ceşti de apă şi se adaugă cele 2 sortimente de orez şi sare. Se sărează şi se lasă să fiarbă la foc moale 30 de minute.

Se adauga zaharul si se mai firbe 10 minute, pana se evapora apa.

Se adauga laptele de cocos, se da in clocot si se stinge focul; se lasa sa se odihneasca putin pe plita.

Se decoreaza cu felii de carambol, mango si limette.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.