Copane de cocos umplute

Printeaza

Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane.

 

Ingrediente:

  • 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua)
  • 300 g carne de porc tocata (sau piept de curcan tocat)
  • 1 mar
  • 5-6 prune uscate
  • 10-12 castane dulci
  • 1 ou
  • 2-3 felii de paine uscata
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml supa strecurata de pui
  • maghiran uscat
  • rozmarinuscat
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 5-6 ciuperci champignon
  • 2-3 cartofi potrivitica marime
  • 4-5 castane dulci

 

Mod de preparare:

Fierbi castanele, le cureţi de coajă şi le toci. Le amesteci cu carnea de porc tocată, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, mărul curăţat de coajă, tăiat cubuleţe, prunele tăiate mărunt, 1 ou, ierburi araromate, sare şi piper, ddupă gust.

Socoti cu grijă oasele copanelor pentru a nu sfărârma carnea, le umpli cu conmpoziţia pregătită, coşi deschizăturile, apoi le aşezi într-un vas ter-morezistent.

Stropeşti copanele cu uleiul amestecat cu vin, torni în vas supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa o oră şi 10 minute.

Cu 30 de minute înainte de a fi gata, înlături folia de aluminiu, adaugi în vas, alătu.i de copane, ciupercile feliate, carton şi câteva castane dulci fierte şi laşi friptura să se rumenească frumos.

Din când în când, stropeşti friptura cu sosul din tavă pentru a căpăta o culoare aurie.

Le serveşti calde, tăiate felii şi garnisite cu felii de ciuperci, cartofi şi castane dulci.

Copane de cocos umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.