Faguri de miere
PrinteazaFaguri de miere din: faina, cacao, zahar pudra, unt, galbenus, alune, nuci, zahar pudra, albusuri, unt, lichior de oua.
aluat:
- 90 g faina
- 15 g cacao
- 40 g zahar pudra
- 70 g unt
- 1 galbenus
glazura de martipan fals:
- 100 g alune
- 100 g nuci
- 200 g zahar pudra
- 1-2 albusuri
crema:
- 125 g unt moale
- 125 g zahar pudra
- 2-3 lingurite lichior de oua sau rom
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu cacao şi se adaugă unt şi gălbenuş; se frământă aluatul, se înfăşoară. în folie şi se dă la frigider 2 ore. Se tapetează planşeta cu făină şi se întinde o foaie subţire. Se decupează din ea cerculeţe; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 min. în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Se lasă să se răcească.
Se amestecă nucile şi alunele măcinate împreună cu zahărul pudră. Se adaugă pe rând albuşurile şi se frământă o compoziţie omogenă, asemănătoare marţipanului. Se aşază câte o porţie mică din această compoziţie în forme de fagure (sau în alte forme adâncite) tapetate cu zahăr pudră.
Se face o adâncitură în compoziţia din fiecare formă cu ajutorul unei linguri. Se răstoarnă pe un tocător de lemn. Se dau la frigider peste noapte. 4 Pentru cremă, se bate untul moale cu zahărul. Se înglobează lichiorul de ou, lingură cu lingură. Se umplu fagurii de marţipan cu această cremă şi se lipesc pe fund fursecurile.
Faguri de miere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura fagure de miere