Stelute cu ciocolata
PrinteazaStelute cu ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, nuci, esenta de rom, gem de coacaze si ciocolata neagra.
aluat:
- 180 g faina
- 90 g zahar pudra
umplutura 1:
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 100 g nuci macinate
- 2 picaturi esenta de rom
umplutura 2:
- 50 g gem de coacaze
ornat:
- 100 g ciocolata neagra topita
- 25 g jumatati de miez de nuca
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă unt şi nuci şi se frământă aluatul. Se modelează sub formă de rulou şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 2 ore. Se împarte aluatul în mai multe porţii şi se întinde din fiecare câte o foaie groasă de cea 3 mm.
Se decupează forme decorative şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 165 °C şi se coc fursecurile 10 min. Se lasă să se răcească şi se aşază într-o cutie de carton sau metal.
Cu 2 zile înainte de servire, se prepară crema: se bate untul spumă cu zahărul; se adaugă gălbenuşurile, nucile şi esenţa şi se amestecă bine. Se unge cu gem o treime din cantitatea de fursecuri, a doua treime se unge cu cremă şi peste restul se toarnă ciocolată şi se ornează cu nuci. Se asamblează câte trei. Se dau fursecurile la frigider; se servesc reci.
Stelute cu ciocolata
Pofta buna!
ce dragut arata! 🙂
Sunt perfecte stelutele astea