Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori
PrinteazaFursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare.
Ingrediente:
- 2 cesti de zahăr
- 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei
- 4 oua la temperatura camerei
- 3/4 lingurita extract de migdale
- 3/4 lingurite extract de vanilie
- 5 cupe faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Se taie untul cubulete si pune intr-un bol mare. Adăugati zahărul. Bateti untul cu zaharul pana obtineti aluatul pufos.
Incorporati oualele, extract de migdale si extract de vanilie si bateti din nou. Se incorporeaza faina, praful de copt si sarea si bateti bine.
Acoperiti aluatul cu folie de plastic si puneti la rece timp de cel putin 1 ora.
Incalziti cuptorul la 200C. Intindeti aluatul. Puneti faina dedesubt pentru a evita lipirea acestuia. Cu ajutorul formelor faceti fursecurile.
Puneti pe foaie de copt in cuptor. Coaceti 6-8 minute. Scoateti din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Dupa preferinta se pot glazura, insa nu inainte de a fi complet racite.
Fursecuri de sarbatori
Pofta buna!
Fursecurile astea arata foarte bine