Chiftele cu merisoare
PrinteazaChiftele cu merisoare din: ulei de floarea soarelui, ceapa, nucsoara, carne tocata de vita, merisoare, galbenus si sos de merisoare.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 500 g carne tocata de vita
- 100 g merisoare uscate
- 1 gabenus
- sos de merisoare, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară. Adaugă ceapa şi soteaz-o până se înmoaie, pune măcişul şi mai amestecă 1 minut. Lasă să se răcească.
Pune carnea tocată într-un castron împreună cu ceapa, merişoarele, gălbenuşul şi asezonează. Amestecă bine cu mâinile, apoi formează chiftele de mărimea unei nuci.
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Toarnă uleiul rămas într-o tavă şi tăvăeşte bine chiftelele prin el. Dă-le la cuptor 20 de minute, până se pătrund. Serveşte cu sos fierbinte de merişoare.
Chiftele cu merisoare
Pofta buna!
Nu am mai auzit de asa ceva pana acum