Plăcintă cu smochine

Printeaza

Plăcintă cu smochine din: faina, praf de copt, zahar pudra, unt, zahar vanilinat, coaja de lamaie, fructe uscate, rom, albusuri si sare.

Ingrediente:

1 cana = 200 ml

aluat:

  • 2 cani faina
  • 1 priza praf de copt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

umplutura:

  • 2 cani fructe uscate taiate cuburi (curmale, smochine, visine, stafide)
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura rom
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se cerne făina şi se amestecă pe planşetă cu praf de copt, zahăr pudră şi zahăr vanilinat.

Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază cuburi de unt, ouă şi coajă de lămâie. Se frământă aluatul si se întinde direct în tavă; se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

Se coace cea 15 min. în cuptorul încins la190°C.  Se taie mărunt fructele uscate şi se amestecă împreună cu zahăr, unt, rom şi albuşurile bătute; se lasă să stea puţin pentru a se pătrunde.

Se repartizează apoi pe blatul rece, se aşază din nou la cuptor şi se coace 30 min. în cuptorul încins la 120 °C.

Al doilea albuş se bate cu un praf de sare. Se repartizează pe blat într-un strat subţire.

Se dă prăjitura la cuptor şi se mai coace timp de cea 10 min. în cuptorul încins la 160 °C.

Se lasă apoi să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

 

Plăcintă cu smochine

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum placinta cu smochine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.