Plăcintă cu smochine
PrinteazaPlăcintă cu smochine din: faina, praf de copt, zahar pudra, unt, zahar vanilinat, coaja de lamaie, fructe uscate, rom, albusuri si sare.
Ingrediente:
1 cana = 200 ml
- 2 cani faina
- 1 priza praf de copt
- 1/2 cana zahar pudra
- 150 g unt
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
umplutura:
- 2 cani fructe uscate taiate cuburi (curmale, smochine, visine, stafide)
- 3 linguri zahar
- 3 linguri unt
- 1 lingura rom
- 2 albusuri
- 1 praf de sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se cerne făina şi se amestecă pe planşetă cu praf de copt, zahăr pudră şi zahăr vanilinat.
Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază cuburi de unt, ouă şi coajă de lămâie. Se frământă aluatul si se întinde direct în tavă; se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
Se coace cea 15 min. în cuptorul încins la190°C. Se taie mărunt fructele uscate şi se amestecă împreună cu zahăr, unt, rom şi albuşurile bătute; se lasă să stea puţin pentru a se pătrunde.
Se repartizează apoi pe blatul rece, se aşază din nou la cuptor şi se coace 30 min. în cuptorul încins la 120 °C.
Al doilea albuş se bate cu un praf de sare. Se repartizează pe blat într-un strat subţire.
Se dă prăjitura la cuptor şi se mai coace timp de cea 10 min. în cuptorul încins la 160 °C.
Se lasă apoi să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
Plăcintă cu smochine
Pofta buna!
Nu am mai facut pana acum placinta cu smochine