Carnati de casa

Printeaza

Carnati de casa din: carne de porc, grasime de porc, usturoi, apa, sare, piper, boia, cimbru si mate de porc. Carnatii de casa nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 300 g grasime de porc
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cana apa calda
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • boia dulce
  • cimbru
  • 2 m mate de porc

 

Mod de preparare:

Dăm carnea şi grăsimea prin maşina de tocat carne (o puteţi da chiar şi de mai multe ori).

Vărsăm într-un vas o cană cu apă caldă şi adăugăm 4-5 căţei de usturoi daţi prin răzătoarea cu găuri mici, cimbru după gust, piper, sare, boiaua iute si cea dulce.

Lăsăm apa la odihnă pentru 30 minute, astfel încât condimentele să îşi poată lăsa aroma.

După 30 de minute începem să turnăm apa treptat peste carnea tocată.

Frământăm bine până ce carnea capătă o consistenţă compactă. Acoperim carnea cu folie alimentară şi o lăsăm la frigider 12 de ore.

Cel mai bine este’să preparaţi umplutura cu o seară înainte, iar a doua zi să începeţi să umpleţi carnaţii.

A doua zi, punem maţele de porc la în¬muiat în apă călduţă pentru 30 minute, după care aruncăm apa şi le clătim bine sub un jet de apă rece.

Ataşăm dispozitivul pentru cârnaţi maşinii de tocat carne şi punem maţele pe el. Umplem maţele cu carnea tocată.

Răsucim maţul din 8 în 8 cm astfel încât să rezulte cârnaţi de aceeaşi dimensiune pe care îi lăsăm apoi la zvântat pentru o oră, la temperatura bucătăriei. Ii prăjim în ulei încins.

 

Carnati de casa

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Buni carnatii de casa

  2. Da, da. si mie-mi plac carnatii astia, eu ii fac mai picanti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.