Rețetă de Cotlet de Porc Fără Os – Cum să Gătești Cotletul Perfect din: cotlete de porc fara os, ulei de masline, usturoi, boia, sare, piper negru, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os 2 linguri ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță boia de ardei dulce 1 linguriță […]
Retete savuroase: Cotlet de porc cu cartofi
PrinteazaRetete savuroase: Cotlet de porc cu cartofi din: cotlet de porc, vin, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, cartofi si patrunjel verde.
- 1 cotlet de porc fara os
- 250 ml vin alb dulce
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare grunjoasa
- piper alb si negru macinat si boabe
- cimbru proaspat macinat
- 2 foi de dafin
- o capatana usturoi
- 500 g cartofi mici
- o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cotletul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi se pune să fiarbă într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă la foc mic.
După ce apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe şi măcinat şi cimbru.
Se lasă 30 de minute, se scoate şi se pune într-o tavă termorezistentă.
Se stropeşte cu sosul de vin şi se adaugă usturoiul măcinat şi restul de cimbru verde.
Se bagă în cuptor să se rumenească şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se curăţă.
Se pun întregi în tava cu cotletul de porc. Se mai lasă 20 de minute să se rumenească.
Se servesc ornaţi cu pătrunjel şi cu sosul aromat.
Cotlet de porc cu cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!