Salata de jambon cu trufe din: jambon, telina, nuci, trufe, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 250 g jambon 200 g ţelină (rădăcină) 10 nuci 1 cutie mică de ciuperci sare piper ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Jambonul se taie felii potrivit de groase şi oul se fierbe mai tare. Ţelina curăţată, se […]
Jambon copt
PrinteazaJambon copt din: jambon, ananas, ienibahar, sirop de artar, ghimbir, ketchup, sos dulce de ardei si miere.
- 3-4 kg jambon crud fara os
- 1 l suc de ananas
- 1 lingura de ienibahar macinat
- 100 g sirop de artar
- 100 g de ghimbir, tocat grosier
- cate 3 linguri de ketchup, sos dulce de ardei iute si miere
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la l60°C/gaz 3. Aşază jambonul într-un vas termorezistent adânc.
Păstrează deoparte 150ml suc de ananas, iar restul toarnă-l peste carne.
Mai toarnă şi suficientă apă cât să umple trei sferturi din vas.
Acoperă bine cu câteva straturi de folie de aluminiu, apoi dă la cuptor timp de 4 ore.
La jumătatea intervalului verifică nivelul lichidului şi întoarce carnea.
Scoate jambonul şi varsă lichidul, îndepărtează şoriciul şi aproape toată grăsimea.
Amestecă într-un robot de bucătărie sucul de anartas păstrat cu siropul de arţar, ghimbirul, ketchupul, sosul dulce de ardei iute şi mierea.
Toarnă totul peste carne şi lasă deoparte până înainte să serveşti (sau dacă l-ai făcut acasă, acoperă şi lasă la rece până cu 48 de ore înainte să-l duci gazdei).
Inainte de servire, încinge cuptorul la 200°C/gaz6. Dă jambonul la cuptor timp de 30 de minute, până se încălzeşte complet şi devine lipicios. Rupe-l în bucăţi şi serveşte-l.
Jambon copt
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de jambon cu ciuperci
Pofta buna!
ce bine arata jambonul copt