Dorada prăjită cu garnitură de morcovi

Printeaza

Dorada prăjită cu garnitură de morcovi din: peste, morcovi, ardei grasi, faina, sare, piper, usturoi, otet si ulei.

Ingrediente:

  • 4 pesti intregi (250-300 grame fiecare)
  • 8 morcovi potriviti
  • 6 ardei grasi
  • 200 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de otet
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştii de solzi şi intestine, se spală şi se şterg apoi cu un şervet de hârtie, după care se tăvălesc în făină condimentată, după gust, cu sare şi piper, atât în interior, cât şi la exterior şi se prăjesc în ulei până când se rumenesc şi devin uşor crocanţi.

Se scot şi se pun la scurs pe un şervet de hârtie. Se curăţă şi se taie legumele astfel: morcovii se taie în fâşii nu prea groase, pe lungime, precum cartofii pentru prăjit, ardeii se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, ca pentru mujdei.

In uleiul în care s-a prăjit peştele, se pot căli la foc iute şi morcovii tăiaţi fâşii. După ce sunt scoşi morcovii, se pun la foc usturoiul şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Când se înmoaie, se iau de pe foc şi se prepară un sos la care se adaugă oţetul.

Dorada prăjită cu garnitură de morcovi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dorada prajita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.