Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan

Printeaza

Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, pasta de rosii, carne tocata mixta, vin rosu, rosii decojite, sare, piper, unt, faina, lapte, supa, nucsoara, foi de lasagna si parmezan.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir telina verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 g carne tocata mixta
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 conserva rosii decojite (425 ml)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 250 ml supa
  • nucsoara rasa
  • 12 foi de lasagna
  • 4 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană: pregătesc legumele. Se toacă cea­pa şi usturoiul. taie cubuleţe morco­vii şi ţelina.

încinge uleiul de măsline şi se prăjesc ceapa, usturoiul şi carnea tocată, până capătă o consistenţă sfărâ­micioasă.

adaugă morcovii şi ţelina şi se prăjesc puţin împreună. pune bulionul şi se amestecă. adaugă apoi vinul şi roşiile, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic cea 15 min.

prepară sosul Bechamel: se topeşte untul; se în­globează făina şi se căleşte puţin. puneti treptat laptele rece şi supa, amestecând; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se lasă să fiarbă la foc mic cea 5 min., amestecând.

încin­ge cuptorul la 180°C. într-o formă de su­fleu dreptunghiulară se toarnă puţin sos Bechamel şi se aşază foile de lasag­na.

aşază apoi straturi de carne toca­tă, Bechamel şi din nou foi de lasagna. Se încheie cu un strat de paste şi sos Be­chamel.

presară deasupra parmezan şi se lasă să se rumenească la cuptor cea 45 min. Eventual se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă la suprafaţă.

 

Pofta buna!

 

Reteta Pachetele de Primăvară

Reteta Pachetele de Primăvară din: foi de placinta, fidea din orez, morcov, ardei gras, mcastravete, varza chinezeasca, creveti, ulei, sos de soia, sos de ardei iute. Ingrediente: 10 foi de placintă pentru pachetele de primăvară 100g vermicelli din orez (fidea de orez) 1 morcov, tăiat în julienne 1 ardei gras, tăiat în julienne 1/2 castravete, […]

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • lazania italiana
  • lasagna italiana
  • lasagna bolognese reteta

2 comentarii

  1. Buna, buna lasagna asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.