Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

Printeaza

Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

 Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

Ingrediente:

  • 12-14 cartofi
  • 250 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 200 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • 2 cepe
  • 1 lingură de făină
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de margarină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă timp de 10-15 minute şi când sunt gata îi cureţi, îi scobeşti cu grijă ca să nu-i sfărâmi şi-i laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Cureţi ceapa şi ciu­percile, le tai mărunt şi le căleşti în ulei şi 1 lingură de margarină.

Când s-au rumenit adaugi făina şi laptele, potriveşti de sare şi piper, presari mărarul tăiat mărunt şi amesteci până devine ca o ciulama. La urmă pui caşcavalul ras şi umpli cartofii cu această compoziţie.

Ungi apoi o tavă sau o cratiţă cu margarina rămasă, aşezi cartofii umpluţi, torni o ceaşcă de apă şi acoperi vasul cu o folie de aluminiu sau un capac.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Sunt foarte buni ca garnitură la orice friptură îţi place!

Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.