Friptura de vita a la Provence
PrinteazaFriptura de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si cimbru.
Ingrediente:
- 100 g ceapa
- 100 g morcovi
- 2 catei de usturoi
- 150 g ciuperci champignon
- 100 g slaninuta afumata impanata
- 600 g muschi sau pulpa de vita
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de germeni de porumb
- 1 plic amestec de condimente pentru gulas
- 1/2 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie bucăţi de 1-2 cm. Se curăţă căţei de usturoi şi se taie jumătăţi.
Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi. Se taie slăninuţă fâşii. Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi se scoate.
In vas se aşază slăninuţă şi se lasă să se topească; se adaugă legumele şi se prăjesc puţin.
Se toarnă 500 ml apă, apoi amestecul de mirodenii; se dă în clocot, amestecând.
Carnea se aşază la loc în sos şi se acoperă; se lasă să fiarbă la foc moale 11/2 ore. După ce trece jumătate din timpul de coacere, se întoarce friptura pe partea cealaltă.
Sosul se condimentează după gust cu sare, piper şi cimbru uscat.
Friptura de vita a la Provence
Pofta buna!