Friptura tocata din: ceapa, oua, pesmet, carne tocata, morcovi, cartofi. Ingrediente: 1 ceapă 2 ouă 2 linguri pesmet 300-400 g carne de tocat 2 cartofi 2 morcovi Mod de preparare: Toacă bine carnea, amestec-o . cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din verdeaţă. Omogenizează compoziţia şi modelează un fel de chiftele alungite, ca […]
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi
PrinteazaFriptura tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne tocata, mustar, piper, oua si pesmet.
- 4 morcovi tineri (carote)
- sare
- 1 ceapa
- 1 kg carne tocata mixta
- 1 lingura de mustar
- piper
- 2 oua crude
- 2-3 linguri pesmet
- 2 oua fierte tari
Mod de preparare:
Se curăţă caratele, se opăresc în apă cu sare cea 30 de secunde şi se lasă să se scurgă.
Se curăţă şi se toacă ceapa; se frământă cu carnea tocată, muştar, sare, piper, ouă crude şi pesmet. Se încinge cuptorul la 200°C.
Dintr-o treime din cantitatea de carne tocată se modelează o„pâine”alungită.
Se decojesc ouăle fierte şi se incrustează unul după altul, în şir, în mijlocul masei de carne.
In dreapta şi în stânga fiecărui ou se înfig câte 2 carate.
Se aşază, deasupra restul de carne tocată, se modelează şi se ung marginile.
Se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se coace la cuptor 45-60 min.; din timp în timp se mai unge cu câte puţin ulei.
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon […]
Pofta buna!
Tare rau friptura asta tocata!