Portofele cu gem din: margarina, faina, suc de lamaie, sare, gem. Ingrediente: Pentru aluat: 110 g margarină 350 g făină 1,5 linguriţe suc de lămâie 250 ml apă rece un praf sare Pentru lucru: 350 g margarină 2 linguri făină Pentru umplutură: gem, după gust Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat […]
Portofele cu mere si ciocolată
PrinteazaPortofele cu mere si ciocolată din: foietaj, mere, zeama de lamaie, ciocolata, unt, pesmet, albus.
- 1 pachet foietaj
- 4 mere mari
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 200 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi
- 3 linguri unt
- 4 linguri pesmet
- 1 albuş
Preparare:
Lasă foietajul să se decongeleze la temperatura camerei, timp de câteva ore sau din ajun, în nici un caz la cuptorul cu microunde.
Intre timp, curăţă merele de coajă, de căsuţa seminţelor şi apoi taie-le sferturi. Stropeşte-le cu zeama de lămâie şi lasă-le deoparte
Topeşte ciocolata într-un vas la bain-marie şi încorporează untul.
Taie foietajul în pătrate de 12 cm şi presară cu pesmet jumătate din cantitatea de pătrate, lăsând o margine de 1 cm de jur-împrejur, fără pesmet.
Aşază pe foile presărate cu pesmet bucăţi de mere şi stropeşte-le cu ciocolată topită.
Unge marginea liberă cu albuş bătut uşor şi acoperă cu pătrate de foietaj.
Apasă marginile pentru a se lipi şi crestează portofelele din loc în loc, cu un cuţit bine ascuţit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 200″C.
Aşază portofelele în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând un spaţiu de câţiva centimetri între ele, apoi dă-le la cuptor timp de 20 de minute.
Serveste-le calde sau reci.
Portofele cu sunca si legume din: piept de pui, sunca, ardei, porumb, ceapa, branza, ulei, lipii. Ingrediente: 4 lipii 1 ardei gras roşu, tocat 200 g porumb dulce din conservă, scurs de lichid 1 ceapă roşie, tăiată felii subţiri 200 g brănzică de vaci 4 felii şuncă de Praga, tăiată bucăţi 1 bucata piept de pui […]
Portofele cu sunca si pui din: piept de pui, sunca, ardei, porumb, ceapa, branza, ulei, lipii. Ingrediente: 4 lipii 1 ardei gras roşu, tocat 200 g porumb din conservă 1 ceapă roşie, tăiată felii subţiri 200 g brănzică de vaci 4 felii şuncă de Praga, tăiată bucăţi 1 bucata piept de pui fript ulei Mod de […]
Pofta buna!
Un desert bun si chiar foarte simplu. O sa-i servesc si pe colegii de servici.