Curry de vită
PrinteazaCurry de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt, chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper.
- 600 g pulpa de vita
- 2 cepe medii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri praf de curry
- 150 g iaurt natur
- 2 linguri chutney de mango
- 2 nectarine (sau 4 jumatati de piersica din conserva)
- 150 g pastai de mazare mange-tout
- 200 g lapte de cocos (sau frisca lichida)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se şterge carnea şi se taie fâşii de grosimea unui deget. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa.
Se încinge 1 lingură de ulei şi se prăjesc pe rând bucăţile de carne cea 2 minute. Se scot apoi din tigaie şi se păstrează la cald.
Se călesc ceapa şi usturoiul şi se pudrează cu curry.
Se aşază în tr-un castron mai mare, se adaugă iaurt şi chutney de mango şi se amestecă.
Se introduc bucăţile de carne şi se lasă să se marineze 15 minute.
Se spală nectarinele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se taie felii.
Se curăţă mazărea mangetout, se spală şi se prăjeşte în restul de ulei cea 2-3 minute.
Se toarnă laptele de cocos, se sărează, se piperează şi se mai lasă să fiarbă cea 1 minut.
Se adaugă nectarinele şi carnea cu tot cu marinată, se încălzesc şi se lasă să sa pătrundă 5 minute.
Se potriveşte de sare şi piper, după gust. Se serveşte cu o garnitură de orez Basmati.
Curry de vită
Pofta buna!