Curry de vită

Printeaza

Curry de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt, chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 600 g pulpa de vita
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri praf de curry
  • 150 g iaurt natur
  • 2 linguri chutney de mango
  • 2 nectarine (sau 4 jumatati de piersica din conserva)
  • 150 g pastai de mazare mange-tout
  • 200 g lapte de cocos (sau frisca lichida)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se şterge carnea şi se taie fâşii de grosi­mea unui deget. Se curăţă şi se toacă us­turoiul şi ceapa.

Se încinge 1 lingură de ulei şi se prăjesc pe rând bucăţile de carne cea 2 minute. Se scot apoi din tigaie şi se păstrează la cald.

Se călesc ceapa şi us­turoiul şi se pudrează cu curry.

Se aşază în tr-un castron mai mare, se adaugă iaurt şi chutney de mango şi se amestecă.

Se in­troduc bucăţile de carne şi se lasă să se marineze 15 minute.

Se spală nectarinele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se taie felii.

Se curăţă mazărea mange­tout, se spală şi se prăjeşte în restul de ulei cea 2-3 minute.

Se toarnă laptele de co­cos, se sărează, se piperează şi se mai lasă să fiarbă cea 1 minut.

Se adaugă nectarinele şi carnea cu tot cu marinată, se încăl­zesc şi se lasă să sa pătrundă 5 minute.

Se potriveşte de sare şi piper, după gust. Se serveşte cu o garnitură de orez Basmati.

 

Curry de vită

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.