Melci cu alune
PrinteazaMelci cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si galbenus.
- 600 g faina
- 1 cub drojdie
- 225 ml lapte caldut
- 150 g zahar
- 250 g unt
- 1 ou
- 100 g alune macinate
- 200 g alune caramelizate
- 1 lingurita frisca
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Se pregăteşte o plămădeală din 500 g făină, drojdia zdrobită, 2-3 linguri de lapte şi 1 lingură de zahăr; se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se topesc 80 g unt şi se adaugă la plămădeală, frământând aluatul cu restul de lapte, 50 g zahăr şi 1 ou. Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cea 30 min.
Se unge tava de brioşe şi/sau se tapetează cu suporturi de hârtie. 3 Se încinge cuptorul la 180°C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat (40 x 50 cm); se unge cu 20 g unt topit. Se frământă un aluat sfărâmicios din 150 g unt, 100 g făină, alune, restul de zahăr şi alunele caramelizate; se presară pe foaia de aluat.
Se rulează pe latura lungă, apoi se taie ruloul obţinut în 12 felii. Fiecare felie se aşază în câte o fdrmă. Se bate smântână cu gălbenuş şi se ung melcii; se coc 30 min.
Melci cu alune
Pofta buna!
Sa ai pofta!
numai buni de la o gustare intre mese 🙂
cred ca-s buni si cu nuca
Asta e un fel de prajitura, a?
Bune prajiturile astea