Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]
Placintele cu legume
PrinteazaPlacintele cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de masline.
Ingrediente:
- 200 g branza feta sau telemea, maruntita
- 100 g rosii din conserva, scurse si taiate
- 300 g ardei copti, scursi si taiati
- 1 legatura patrunjel, tocat
- 8 foi de aluat de placinta, gata preparat
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 2 lingurite praf de usturoi
- 250 g linte fiarta
- 40 g pesmet
- ulei de masline, pentru uns
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Intr-o cratita, incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si caleste 6 minute.
Pune intr-un castron si adauga lintea, branza, rosiile, pesmetul, ardeii si jumatate din patrunjel.
Unge cu ulei o foaie de aluat, apoi acopera cu inca o foaie.
Toarna cu lingura un sfert din umplutura de legume in mijlocul foii, apoi ruleaza si pune pe o tava de copt unsa cu ulei.
Procedeaza la fel cu celalalte 4 rulouri. unge-le cu putin ulei, da la cuptor si coace 20-25 de minute. Serveste cu patrunjel tocat.
Placintele cu legume
Pofta buna!
Placintele de casa cu branza din: faina, zahar, unt, oua, stafide, gem, branza, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 250 g unt 7 ouă 50 g stafide 50 g gem de căpşuni 150 g zahăr tos 600 g brânză de vaci 1 lămâie 1/2 plic praf de copt 50 ml […]
Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]
Placintele cu varza si marar din: faina, ulei, iaurt, sare, ceapa, piper, marar, ou, varza. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faină 4 linguri ulei 120 ml iaurt un praf sare Pentru umplutură: o ceapă 1/2 varză fiert tare sare piper marar un galbenus pentru copt 2 linguri ulei Mod de preparare: Pentru aluat, se frământă […]
Pofta buna!
Placintelele cu legume sunt foarte savuroase 🙂