Fasole verde dietetica
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole verde cu: fasole, ceapa, verdeata, ulei, rosii.
Ingrediente:
- 1 kg fasole păstăi
- 1 ceapă
- verdeaţă tocată
- 1 ceaşcă ulei
- 3 roşii decojite
Mod de preparare:
Cureti fasolea de codite si de varfuri, o speli cu apa rece si o pui la fiert intr-o cana cu supa calda sau in apa calda. Acoperi cratitacu un capac, micsorezi focul si lasi sa fiarba inabusit 1 ora. Nu acoperi fasolea cu apa in plus, pentru ca fasolea isi lasa zeama la fiet.
Pui un praf de sare, adaugi ceapa tocată mărunt, ceaşca de ulei, 1 lingură de supă concentrată şi verdeaţa tocată mărunt.
Fierbi în continuare fasolea 1/2 oră, după care adaugi roşiile decojite şi tăiate felii subţiri. Mai fierbi 10 minute şi iei cratiţa de pe foc.
Pofta buna!
De cand cautam o reteta dietetica
abia astept primavara sa fac si eu 🙂
am niste fasole la borcan, o sa fac cu siguranta
prea dietetica fasolea verde pentru mine 🙂