Tocana populara de vacuta

Printeaza

Tocana populara de vacuta din: carne de vaca, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, boia, concentrat de legume si piper.

 

Ingrediente:

  • 1,5 carne de vaca
  • 10 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apsta de rosii
  • 1 lingurita faina
  • boia dulce
  • 2 lingurite concentrat de legume
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivite şi le pui într-o cratiţă cu ulei încins să se ru­menească pe toate părţile.

Cureţi ceapa, o tai peştişori, după care o pui la călit. Când ceapa s-a înmuiat, presari boiaua, adaugi bucăţile de carne, 1 pahar de apă şi 2 linguriţe de concentrat de legume.

Laşi să fiarbă sub capac la foc potrivit, adăugând puţină apă fier­binte, atunci când sosul scade prea mult şi încă nu s-a înmuiat carnea.

Separat, desfaci pasta de roşii cu puţină apă şi o adaugi în cratiţă peste carne.

Presari făina şi potriveşti gustul cu puţin piper.

Mai laşi totul la foc mic circa 15-20 de minute. Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă. în sos, poţi adăuga şi pătrunjel verde tocat mărunt.

Este foarte gustoasă. O poţi prepa­ra şi din carne de porc.

Tocana populara de vacuta

Tocana_populara_de_vacuta

Pofta buna!

 

 

 

Tocana de post cu orez

Tocana de post cu orez

Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci. Ingrediente: 1 ardei gras 1 gogoşar 1 vânătă 2 roşii, 1 mână de orez 1 cartof 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 ciuperci   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă […]

Tocana arabeasca cu carne de vita

Tocana arabeasca cu carne de vita

Tocana arabeasca cu carne de vita din: carne de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 5 linguri untură 4 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 8 felii ananas din cutie 5 mere 3 linguri zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri oţet […]

Tocana de bame cu carne de vita

Tocana de bame cu carne de vita 

Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Consumul de bame poate […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. puteai sa-i spui tocanita 🙂 era mult mai simplu

  2. ce buna poate sa fie tocana de vacuta si cu mamaliga mmmmmm

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.