Ciorba de pui – reteta gustoasa si usor de preparat
PrinteazaCiorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde.
- 2 piepti de pui
- 3 morcovi
- 2 cepe
- o radacina patrunjel
- o telina mica
- 2 cartofi
- zeama de la 1-2 lamai
- sare
- piper negru macinat
- 1-2 linguri ulei de masline
- 3 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru gatit
- o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală pieptul de pui şi se pune la fiert cu o linguriţă de sare. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera.
Intre timp, se curăţă legumele, se spală şi se pun în oală împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se verifică dacă au fiert carnea şi legumele. După aceea, se scot în sită şi se lasă să se răcorească.
Se alege carnea, se taie cubuleţe, care se pun apoi în oală. Morcovii şi cartofii se taie şi ei şi sie pun înapoi în oală. Restul legumelor se aruncă.
Separat, se amestecă gălbenuşurile icu un praf de sare şi se adaugă srmântâna.
Se mai adaugă un praf de piper şi zeama de lămâie. Compoziţia de smântână se omogenizează cu un polonic de ciorbă şi se toarnă în restul de ciorbă.
Se serveşte cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Ciorba de pui
Pofta buna!
Ce bine arata!
Si mie imi place la nebunie
nimic nu e mai bun decat o ciorba de pui 🙂