Melcisori cu legume
PrinteazaMelcisori cu legume din: aluat fruntuzesc, mozzarella, rosii cherry, ciuperci, pesmet, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, spanac, sare, piper si ou.
- 1 kg aluat frantuzesc
pentru umplutura:
- 250 g mozzarella
- 250 g rosii cherry
- 200 g ciuperci
- 2-3 linguri pesmet
- o legatura ceapa verde
- 200 g spanac
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper negru macinat
- un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Nu este indicat să se dezgheţe la cuptor sau în apă caldă deoarece nu mai creşte apoi. Se curăţă ciupercile, ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui până se înmoaie şi apoi se adaugă spanacul opărit şi tocat în prealabil.
După ce s-au înăbuşit, se adaugă pesmetul şi se lasă să se răcească. în compoziţie, se adaugă mozzarella rasă şi roşiile tăiate feliuţe. Se amestecă uşor. Se ia aluatul, se întinde cu suci-torul şi se porţionează cu ajutorul unei rulete speciale.
Fâşiile de aluat, se umplu cu compoziţia şi se rulează astfel încât să semene cu nişte melcişori. Se aranjează în tavă şi se ung cu oul bătut. Se bagă în cuptor şi se coc la foc mediu. Se servesc calzi, împreună cu alte aperitive.
Melcisori cu legume
Pofta buna!
Astea-s niste pateuri nicidecum melcisori
Pateuri, melcisori…tot pe acolo sunt