Inele de mere pane
PrinteazaInele de mere pane din: mere, suc de lamaie, zahar, rom, unt, oua, faina, sare, bere si ulei.
- 4 mere mari
- 2 linguri suc de lamaie
- 50 g zahar
- 2 linguri rom
- 500 g unt
- 2 oua
- 200 g faina
- 1 praf sare
- 250 ml bere, vin alb sau lapte
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă merele de cotoare cu instrumentul special, apoi se decojesc şi se taie rondele groase; se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu se înnegri. Se presară apoi 1 lingură de zahăr şi se stropesc cu rom; se lasă să se marineze. într-o tigaie cu pereţi înalţi se topeşte untul; se ia toată spuma.
Pentru aluat, se separă ouăle. Se bat albuşurile şi se păstrează la frigider. Se prepară un aluat fluid, dar gros, din făină, sare şi bere, vin sau lapte. Se înglobează gălbenuşurile şi uleiul, şi în cele din urmă albuşul bătut. Fiecare inel de măr se tăvăleşte prin aluat şi se prăjeşte în baia de unt încins.
Se întoarce pe partea cealaltă, apoi se scoate şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Cât este încă fierbinte, se presară zahăr.
Inele de mere pane
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum inele de mere pane