Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase
PrinteazaCartofi cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si mozzarella.
- 1 kg cartofi noi mici
- 100 g rosii uscate conservate in ulei
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 1/2 legatura busuioc
- 1/2 legatura maghiran
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 150 g ricotta sau urda
- sare
- piper
- 200 g mozzarella
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală bine cartofii. Se lasă să se scurgă roşiile; se păstrează 2 linguri de ulei şi se taie roşiile bucăţi. Intr-o formă termorezistentă se amestecă roşiile cu cartofi, sare grunjoasă şi ulei de la roşii. Se spală verdeţurile.
Se rup frunzuliţele de busuioc şi maghiran şi se toacă grosier. Jumătate de cantitate se adaugă la cartofi şi se coc cea 20 min. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă. Se stoarce lămâia. Se amestecă ricotta sau urda cu usturoi şi suc de lămâie; se sărează şi se piperează. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii.
Se aşază peste cartofi şi se mai coc la cuptor cea 10 minute. Restul de verdeţuri se presară peste cartofi şi se servesc alături de sosul de ricotta.
Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase
Pofta buna!
cu rosiile uscate nu prea ma impac, italienii parca mananca asa ceva, probabil ca-s bune
rasfat total 🙂