Trufandale la cuptor
PrinteazaTrufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel.
- 1 kg cartofi noi mici
- 500 g sparanghel verde
- sare
- 8 cepe frantuzesti
- 3 linguri ulei
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg si se taie in doua pe lung. Se spala sparanghelul, se decojeste in dreptul treimii inferioare; se indeparteaza capetele lemnoase. Sparanghelul se opareste in apa clocotita 8-10 minute. Se lasa sa se scurga in strecuratoare si se taie apoi bucati lungi.
se decojeste ceapa, se taie in doua pe lung si apoi felii. Se incinge uleiul intr-o tigaie inalta si se prajesc cartofii la foc mijlociu 20-25 de minute, intorcandu-se de mai multe ori, pana se rumenesc. Dupa primele 15 minute, se adauga ceapa frantuzeasca, se amesteca si se prajesc impreuna.
Cand sunt gata, se adauga sparanghelul si se mai prajeste 1-2 minute amestecand constant. Se spala patrunjelul, se sterge, se rup frunzulitele si se toaca. Mancarea se sareaza si se pipereaza; se presara in final patrunjel.
Trufandale la cuptor
Pofta buna!
De fapt”cartofi la cuptor”
Unde-s trufandalele la cuptor?