Tarte cu branza si nuci
PrinteazaTarte cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci, ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata.
- 125 g spanac crud
- 150 g branza de capra
- 2 cepe mici, tocate
- 2 lingurite cimbru proaspat
- 50 g nuci, tocate
- 1 lingura ulei de masline
- 1 1/2 lingurita miere
- 500 g aluat de placinta gata preparat
- 120 g baton cu branza de capra in crusta, taiat in 4 felii groase
- 1 ou, batut
- frunze de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. înmoaie spanacul într-o cratiţă, stoarce-l bine şi toacă-l mărunt. Adaugă brânza de capră, amestecă şi asezonează. Intr-o cratiţă, căleşte ceapa, cimbrul şi nucile în ulei, timp de 3-4 min. Asezonează şi adaugă mierea.
Intinde aluatul şi decupează 8 discuri cu diametrul de cea 12 cm, apoi pune 4 discuri pe o tavă de copt. Imparte compoziţia cu spanac pe cele 4 discuri de aluat. Acoperă cu câte o felie de brânză în crustă, apoi pune compoziţia cu nuci.
Acoperă cu celelalte 4 discuri, sigilează marginile, unge cu ou şi crestează în vârf. Coace 10-15 minute.
Tarte cu branza si nuci
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din tarta asta!
Imi place mult tarta asta